Warmtepompen van Inventum

Inventum is leverancier van ventilatieluchtwarmtepompen

Ventilatieluchtwarmtepompen

INVENTUM Modul-AIR

De Modul-AIR is een warmtepomp die ventilatielucht als energiebron gebruikt. Deze ventilatiewarmtepomp heeft geen buitenunit, waardoor deze eenvoudig in huis geplaatst wordt. Geen buitenunit betekent ook geen risico op geluidsoverlast voor de buren. Hij gebruikt niet meer stroom dan nodig door een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen precies afstemt op de warmtevraag in de woning.

De Modul-AIR is geschikt voor woningen waar mechanisch geventileerd (ventilatietype C) wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox (MV-box). De Modul-AIR-E vervangt de MV-box en wint de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht van 20°C wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Door het bijplaatsen van een aparte Green Comfort module is de Modul-AIR ook geschikt te maken voor woningen met een WarmteTerugWin- ofwel WTW-unit (ventilatietype D).

De Inventum Modul-AIR levert 1,7kW aan warmte voor ruimteverwarming en eventueel tapwater. Dankzij een geïntegreerd elektrisch doorstroomelement van 1,5, 3 of 4,5 kW kan de warmtepomp pieken in de warmtevraag opvangen en zo grotere vermogens leveren tot 6,2kW. De Modul-AIR kan bovendien worden gecombineerd met een los boilervat voor tapwater, variërend in formaat van 100 tot 180 liter. Hierin wordt een 2 kW element geplaatst om de boiler bij te verwarmen wanneer deze niet verwarmd kan worden door de warmtepomp. Door deze modulaire opzet zijn er verschillende varianten van deze ventilatiewarmtepomp:

  • Inventum Modul-AIR All-E is de volledig elektrische toepassing voor nieuwbouw of gerenoveerde woningen zonder gasaansluiting. Hier vangt het geïntegreerde elektrische doorstroomelement, dat kan schakelen tussen 1,5 kW, 3,0 kW en 4,5 kW op basis van warmtevraag, de pieken in warmtevraag op.
  • Inventum Modul-AIR Flex is ook een all-electric variant van de ventilatiewarmtepomp die een woning verwarmt met 1,7 kW warmtepompvermogen en daarnaast elektrisch kan bijstoken met 1,5 kW, 3,0 kW of 4,5 kW. Tapwater bereid je in dit geval niet met de Modul-AIR , maar bijvoorbeeld met een separate zonneboiler.
  • Inventum Modul-AIR Combi gebruik je als hybride warmtepomp in een bestaande woning voor zowel ruimteverwarming als warm tapwater. Elektrisch bijstoken met 1,5 kW, 3,0 kW of 4,5 kW kan niet. De installatie werkt daarom samen met de cv-ketel.
  • Inventum Modul-AIR Solo is de basismodule die als een hybride ventilatiewarmtepomp voor bestaande bouw een constante verwarming levert van 1,7 kW naast de bestaande cv-ketel.

De energieprestaties (SCOP) die we voor deze warmtepomp tonen zijn de prestatie van de installatie: hierin wordt een deel geleverd door de warmtepomp en een deel door het elektrisch element.

 

Inventum Modul-AIR
Inventum Modul-AIR

Inventum Modul-AIR Blue

De Modul-AIR Blue is een ventilatiewarmtepomp die zowel verwarmt als koelt. Een all-electric oplossing voor ventilatie, verwarming, warm tapwater én koeling. Deze warmtepomp gebruikt de opgewarmde ventilatielucht in de woning als energiebron en heeft hierdoor geen buitenunit nodig.

Afhankelijk van het warmteverlies is deze ventilatiewarmtepomp geschikt voor woningen en appartementen tot circa 180 m² en kan bij zowel natuurlijke toevoer (d.m.v. raamroosters, ventilatietype C) als bij mechanische toevoer (balansventilatie, ventilatietype D) worden toegepast. De actieve koelfunctie in deze ventilatiewarmtepomp gebeurt via vloerkoeling of met een combinatie van vloerkoeling en luchtkoeling via de ClimateControl module.

De ClimateControl module zuigt verse buitenlucht aan, filtert deze en door middel van de Modul-AIR Blue wordt de lucht verwarmd of gekoeld en via de inblaaskanalen verspreid in de woning. De module is compact, makkelijk te installeren en energiezuinig. Standaard wordt een luchtfilter meegeleverd die de lucht filtert op grofstof, fijnstof en pollen.

 

INVENTUM ModulAIR Blue
INVENTUM Modul-AIR Blue
INVENTUM ClimateControl
INVENTUM ClimateControl

 

Inventum Modul-AIR Red

De Modul-AIR Red is een all-electric lucht/water ventilatiewarmtepomp die ventilatielucht als energiebron gebruikt. Er is alleen elektriciteit nodig voor de warmtebehoefte (centrale verwarming en tapwater) van uw woning. De warmtepomp gebruikt niet meer stroom dan nodig door het gebruik van een modulerende compressor die zijn afgegeven vermogen precies afstemt op de warmtevraag in de woning. Daarnaast heeft deze ventilatiewarmtepomp geen buitenunit, waardoor deze eenvoudig in huis geplaatst wordt. Geen buitenunit betekent ook geen risico op geluidsoverlast voor de buren.

De Modul-AIR Red is geschikt voor woningen waar mechanisch geventileerd (ventilatietype C) wordt. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door een mechanische ventilatiebox (MV-box). De Modul-AIR Red vervangt de MV-box en wint de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht van 20°C wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater.

De ClimateControl module combineer je met de Modul-AIR Red of Modul-AIR Blue ventilatiewarmtepomp in woningen met balansventilatie (ventilatietype D). Deze module zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt tenslotte via de inblaaskanalenkanalen de verschillende verblijfsruimten ingeblazen.

 

INVENTUM Modulair RED
INVENTUM Modul-AIR Red
INVENTUM ClimateControl
INVENTUM ClimateControl

 

Doe de scan

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.