Warmtepompmerken verschillen van elkaar

Net als bij auto’s, heb je bij warmtepompen ‘Dacia’s’ en ‘Mercedessen’. Beide auto’s zijn uitvoerig getest, voldoen aan alle normen voor de openbare weg, en brengen je veilig van A naar B. Toch zie je wel degelijk verschillen in zaken als comfort, levensduur, brandstofverbruik en de toepassing van de nieuwste technieken. Zo zullen ook alle hier getoonde warmtepompen van alle merken erin slagen jouw woning te verwarmen. Mits uiteraard de woning voldoende is geïsoleerd, en de warmtepomp is gedimensioneerd en geplaatst door een vakkundige installateur.

Twee belangrijke eigenschappen waar warmtepompen niettemin op verschillen zijn de energie-efficiëntie (SCOP) en het geluidsniveau. SCOP is relevant omdat dit het elektrisch energieverbruik van de warmtepomp bepaalt, en daarmee het besparingspotentieel. Geluid is van belang, omdat de geluidsproductie bepalend is voor waar de warmtepomp kan worden opgesteld. Het zal je niet verbazen dat duurdere warmtepompen in de regel zuiniger en stiller zijn, met de grondgebonden warmtepompen als lijstaanvoerders. Maar die prestaties komen (uiteraard) met een prijskaartje. Naast SCOP en geluid verschillen de merken ook in garantievoorwaarden, koelvermogen, tapwatercapaciteit, enz.

Kortom, merken vergelijken doet er zeker toe! Op de fabrikantpagina’s van ieder merk hieronder worden de kenmerken van hun productaanbod op hoofdlijnen beschreven. In het advies dat volgt uit de woningscan kunnen deze warmtepompen op alle details worden vergeleken. Gedetailleerde uitleg van termen als SCOP vind je op de pagina ‘warmtepomp’

Merken op Warmtepompvergelijker.nl

We stellen je in staat de warmtepompen van alle onderstaande merken te vergelijken. Dat doen we vanuit een onafhankelijke rol. We hebben dus geen belang bij welke fabrikant als beste uit jouw vergelijking komt. Op de fabrikantpagina's van ieder merk hieronder worden de kenmerken van hun productaanbod op hoofdlijnen beschreven.

Daikin

Daikin is een toonaangevende fabrikant en leverancier van oplossingen voor airconditioning, verwarming, ventilatie, luchtbehandeling, koudwatermachines en koel-/vriessystemen. Daikin maakt hoogwaardige en energiezuinige systemen en complete klimaatoplossingen om voor iedereen op de wereld een comfortabel en duurzaam binnenklimaat te creëren. Warmtepompen maakt Daikin al sinds 1958, en onze fabriek staat in België.

Meer over Daikin

Remeha

Als toonaangevende fabrikant van innovatieve klimaat- en warmwateroplossingen neemt Remeha haar verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en product. Met onze kennis en ervaring werken wij onder mee aan oplossingen voor energiebesparing en de beperking van CO2-uitstoot.

Meer over Remeha

Viessmann

De Viessmann Group is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden is opgericht en ondertussen is uitgegroeid tot één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings- en koelsystemen in Europa

Meer over Viessmann

Ferroli

Al meer dan 65 jaar bedenken en ontwikkelen wij betrouwbare klimaatoplossingen voor de projectmatige markt. Onze oplossingen voor een aangenaam binnenklimaat, variëren van hoogstaande warmtepomp-/boilers, (elektrische) cv-ketels en boilers, biomassa toestellen en warmtedistributiesystemen. Met behulp van ons productportfolio streven wij naar een duurzaam binnenklimaat voor iedereen.

Meer over Ferroli

Panasonic

Panasonic wordt in Nederland geïmporteerd en gedistribueerd door Dutch Heat Pump Solutions (DHPS) Met meer dan 30 jaar ervaring en activiteiten in meer dan 120 landen over de hele wereld is Panasonic zonder twijfel één van de leiders in de verwarmings- en koelingsector.

Meer over Panasonic

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Living Environment Systems wordt sinds 1994 exclusief geïmporteerd en gedistribueerd door Alklima bv. Alklima is als leveranciers van hoogwaardige klimaatsystemen ook vraagbaak voor onder meer adviesbureaus, architecten, energieleveranciers en overheidsinstanties op het gebied van complexe klimaatvraagstukken. Al vele jarenlang is Alklima bv/Mitsubishi Electric betrokken bij diverse duurzame initiatieven, waaronder nul-op-de-meter-woningen.

Meer over Mitsubishi Electric

Doe de scan

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.