160 verschillende warmtepompmerken

Net als bij auto’s, heb je bij warmtepompen ‘Dacia’s’ en ‘Mercedessen’. Beide auto’s zijn uitvoerig getest, voldoen aan alle normen voor de openbare weg, en brengen je veilig van A naar B. Toch zie je wel degelijk verschillen in zaken als comfort, levensduur, brandstofverbruik en de toepassing van de nieuwste technieken. Datzelfde geldt voor warmtepompen, op veelal dezelfde kenmerken.

Verschillende merken en producten vergelijken bij de aanschaf van een warmtepomp doet er dus toe!  Via de gratis woningscan van Warmtepompvergelijker.nl krijg je een eerste advies en kunnen meer dan 250 warmtepompen van 27  verschillende merken op details worden vergeleken. Het aantal merken en producten op Warmtepompvergelijker.nl wordt continu uitgebreid. Een overzicht van alle 160 verschillende merken vind je via deze link in het artikel op onze blog-pagina.

Merken op Warmtepompvergelijker.nl

We vergelijken de warmtepompen van alle onderstaande merken. Onze ambitie is het tonen van een compleet en objectief overzicht dat aansluit bij jouw woonsituatie. Naast de vergelijking bieden we je ook een betrouwbare vervolgstap. We brengen je direct in contact met de merken die jou aanspreken, bijvoorbeeld voor het opstellen van een offerte. Nog niet ieder merk dat we hier vergelijken kan óók een vervolgstap aanbieden. Merken die wél een vervolgstap aanbieden zijn in de vergelijking aangemerkt als ‘partners’. Via deze partners zorgen we dat je optimaal geholpen wordt, vanaf het invullen van de scan tot de plaatsing van de warmtepomp bij jou thuis.

Adlår Castra

Adlår Castra een Nederlands bedrijf dat sinds enkele jaren een nieuwe en innovatieve speler is in warmtepompen. Een jong en dynamisch team van ervaren cv- en warmtepomp-specialisten, die naar eigen zeggen pas tevreden zijn als jij je veilig, aangenaam en warm voelt in jouw eigen omgeving, je thuis

Meer over Adlår Castra
Logo Airwell

Airwell

Airwell is een Frans merk dat naar eigen zeggen toonaangevend is in zijn sector. Al meer dan 70 jaar is Airwell een expert en ontwerper van thermische en klimatologische oplossingen. De missie van Airwell is het creëren en verbeteren van welzijn.

Meer over Airwell
ATAG Logo

ATAG

Al ruim 70 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. ATAG maakt verwarmingsoplossingen met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten. ATAG zorgt ervoor dat –wereldwijd- ruim 800.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

Meer over ATAG
Auer Logo

Auer

Sinds het jaar 2000 ontwerpt en produceert het Franse bedrijf Auer zowel warmtepompen als warmtepompboilers. Daarvoor was het al tientallen jaren actief als fabrikant van gasgestookte oplossingen voor verwarming. Vandaag de dag wil Auer een belangrijke speler zijn in de energietransitie van de verwarmingssector.

Meer over Auer
DAIKIN_logo

Daikin

Daikin is een toonaangevende fabrikant en leverancier van oplossingen voor airconditioning, verwarming, ventilatie, luchtbehandeling, koudwatermachines en koel-/vriessystemen. Daikin maakt hoogwaardige en energiezuinige systemen en complete klimaatoplossingen om voor iedereen op de wereld een comfortabel en duurzaam binnenklimaat te creëren. Warmtepompen maakt Daikin al sinds 1958, en onze fabriek staat in België.

Meer over Daikin
Logo DeWarmte

DeWarmte

DeWarmte is een Nederlandse warmtepomp fabrikant uit Delft. De finale assemblage van de Warmtepomp gebeurt in Utrecht. Hun aanpak is: stapsgewijs van het gas af. Alle warmte producten van DeWarmte zijn klaar voor een gasloze toekomst. Door de reis naar gasloos verwarmen op te knippen in meerdere stappen (producten) blijft de investering bij elke stap overzichtelijk en is de terugverdientijd snel.

Meer over DeWarmte B.V.
Hisense-Logo

Hisense

Hisense is een Chinees bedrijf dat werd opgericht in 1969. Het startte als fabrikant van radio's. Hisense levert ook warmtepompen aan andere producenten, die weer worden doorverkocht onder merknamen.

Meer over Hisense
Hitachi-Logo

Hitachi

Hitachi is een High End Japans Technologisch bedrijf, dat meer dan 20.000 producten ontwikkelt, waaronder ook warmtepompen. De Hitachi warmtepompen zijn, voor de Benelux, exclusief leverbaar via HD Klimaatsystemen BV.

Meer over Hitachi
Intergas Logo

Intergas

Intergas is van origine een Nederlands bedrijf, maar maakt sinds 2019 deel uit van het Amerikaanse Rheem. Intergas gelooft in een toekomst waarin ruimte is voor meerdere warmte-oplossingen naast elkaar. Oplossingen als all electric en hybridetoestellen, maar ook de ‘conventionele’ gasgestookte cv-ketel.

Meer over Intergas
Inventum Logo

Inventum

Inventum is een Nederlands bedrijf dat in 1908 werd opgericht door Alexander Vosmaer, een ingenieur die aan de Technische Hogeschool in Delft studeerde. Ook vandaag de dag produceert Inventum boilers, ventilatiewarmtepompen en kokend water apparatuur in Nederland, in hun nieuwe vestiging in Houten. Inventum heeft zich gespecialiseerd in ventilatiewarmtepompen en heeft als ambitie om het energieverbruik in woningen tot nul te reduceren.

Meer over Inventum
Midea

Midea

Midea is met meer dan 150.000 werknemers naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in klimaatbeheersing systemen. Dankzij maar liefst 20 R&D centrums met 500 engineers loopt Midea voorop met nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen in deze competitieve markt.

Meer over Midea
Mitsubishi Heavy Industries

Mitsubishi Heavy Industries

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) is een Japanse multinational op het gebied van elektrische apparatuur en elektronica met het hoofdkantoor in Tokio, Japan. De producten van MHI omvatten, naast warmtepompen, onder andere ook lucht- en ruimtevaart- en auto-onderdelen.

Meer over Mitsubishi Heavy Industries (MHI)
Nefit Bosch Logo

Nefit Bosch

Een van de belangrijke internationale kenniscentra voor research & development van Bosch Thermotechniek staat in Deventer. Hier vindt ook de productie en assemblage voor de thuismarkt en vele andere landen plaats. Het is bovendien de plek waar de verkoop- en serviceorganisatie voor de Nederlandse markt is gevestigd.

Meer over Nefit Bosch
panasonic logo

Panasonic Heating & Cooling Solutions

Panasonic is één van de leiders in de verwarmings- en koelsector met meer dan 60 jaar ervaring en activiteiten in ruim 120 landen met diverse productie- en R&D-faciliteiten. Panasonic levert innovatieve producten met baanbrekende technologie die de standaard vormt voor airconditioners, warmtepompen, chillers en koel-vriesunits wereldwijd.

Meer over Panasonic

Quatt

Quatt staat voor een duurzame toekomst. Daarom maken ze producten die de transitie naar een gasloze toekomst versnellen. Bijvoorbeeld de Quatt Hybrid: de nieuwe hybride warmtepomp.

Meer over Quatt
logo remeha

Remeha

Als toonaangevende fabrikant van innovatieve klimaat- en warmwateroplossingen neemt Remeha haar verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en product. Met onze kennis en ervaring werken wij onder mee aan oplossingen voor energiebesparing en de beperking van CO2-uitstoot.

Meer over Remeha

Samsung

Samsung met het hoofdkantoor in Daegu, Zuid-Korea is een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld en is actief in meer dan 60 landen. Ambrava is importeur/distributeur van Samsung warmtepompen, airconditioners en ventilatiesystemen in de Benelux.

Meer over Samsung

Sinclair

Sinclair is onderdeel van de Beijer Ref groep, een toonaangevende wereldwijde speler in de klimaattechniek. Sinclair, met zijn hoofdkantoor in Europa, is al ruim 20 jaar actief in de klimaattechniek.

Meer over Sinclair
Vaillant logo

Vaillant

Met 15.000 werknemers, kantoren in 20 verschillende landen, 14 ontwikkel- en productielocatie in 8 landen en exportlijnen naar 60 andere landen, is Vaillant bekend tot ver buiten de landsgrenzen. En dat al 145 jaar. Daarmee is het familiebedrijf één van de bekendere merken van verwarmingen, hernieuwbare energiebronnen en warm water binnen Europa en daarbuiten.

Meer over Vaillant
Stiebel Eltron Logo

Stiebel Eltron

In 1927 richtte Dr. Theodor Stiebel het bedrijf Stiebel Eltron op. Het Duitse bedrijf uit Holzminden produceert daardoor al bijna een eeuw producten voor de centrale verwarming, waaronder warmtepompen. Het familiebedrijf met zo’n 4.000 werknemers heeft een duidelijk streven: stroom is de energie van de toekomst.

Meer over Stiebel Eltron
WOLF logo

WOLF

WOLF is een bedrijf van Duitse origine. Vanaf het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw begon WOLF met de ontwikkeling van ventilatietoestellen en een decennium later volgde de start in de verwarmingstechnologieën. Anno nu is WOLF een dochteronderneming van Centrotec SE.

Meer over Wolf
Climer logo

Climer

Climer is een jong bedrijf, gespecialiseerd in de productie van warmtepompen. De fabriek van Climer staat in Cordoba, Spanje. Op deze locatie met een oppervlakte van 5.000 m2 wordt niet alleen geproduceerd; hier vinden ook de productontwikkeling en testing plaats. Climer biedt naast lucht-waterwarmtepompen ook zogeheten thermodynamische warmtepompen, waarbij gebruik wordt gemaakt van thermische zonnepanelen als bron.

Meer over Climer
CTC warmtepompen Logo

CTC

Het Zweedse CTC heeft al 90 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van bodemwarmtepompen en lucht/water-warmtepompen. CTC is gevestigd in Småland en is, samen met nog drie dochterbedrijven, een onderdeel van Enertech AB. Al producten worden nog steeds ontwikkeld en geproduceerd in de Småland-regio van Zweden.

Meer over CTC
Logo Ferroli

Ferroli

Al meer dan 65 jaar bedenken en ontwikkelen wij betrouwbare klimaatoplossingen voor de projectmatige markt. Onze oplossingen voor een aangenaam binnenklimaat, variëren van hoogstaande warmtepomp-/boilers, (elektrische) cv-ketels en boilers, biomassa toestellen en warmtedistributiesystemen. Met behulp van ons productportfolio streven wij naar een duurzaam binnenklimaat voor iedereen.

Meer over Ferroli
Galletti logo

Galletti

Galletti wordt opgericht in 1906 als een kleine werkplaats in de buitenwijken van Bologna voor de reparaties van landbouwapparatuur en tractoren. Met meer dan 2.000.000 verkochte ventilatorconvectoren en na meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van koelmachines is Galletti binnen Italië één van de marktleiders in de wereld van comfort klimaatbeheersing.

Meer over Galletti
Immergas logo

Immergas

Het Italiaanse Immergas werd in 1964 opgericht. Inmiddels beschikt het bedrijf over meer dan 600 medewerkers, 15 productielijnenen eigen opleidings- en onderzoekscentra. Het ontwerp- en productiecentrum van Immergas bevindt zich in Brescello.

Immergas
logo Ochsner warmtepompen

Ochsner

Het Oostenrijke familiebedrijf Ochsner Wärmepumpen GmbH werd opgericht in 1978 Ochsner was een van de eerste Europese fabrikanten die warmtepompen op industriële schaal produceerde.

Meer over Ochsner
Logo Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Living Environment Systems wordt sinds 1994 exclusief geïmporteerd en gedistribueerd door Alklima bv. Alklima is als leveranciers van hoogwaardige klimaatsystemen ook vraagbaak voor onder meer adviesbureaus, architecten, energieleveranciers en overheidsinstanties op het gebied van complexe klimaatvraagstukken. Al vele jarenlang is Alklima bv/Mitsubishi Electric betrokken bij diverse duurzame initiatieven, waaronder nul-op-de-meter-woningen.

Meer over Mitsubishi Electric
Nibe Logo

NIBE

NIBE Energietechniek is een 100% dochteronderneming van NIBE AB, een Zweeds concern dat al ruim 40 jaar ervaring heeft in warmtepomptechniek. NIBE is marktleider in Europa en Noord-Amerika, heeft vestigingen in 27 landen en meer dan 20.000 medewerkers. De missie van NIBE: het creëren van duurzame energieoplossingen voor een betere wereld.

NIBE
viessmann-logo

Viessmann

De Viessmann Group is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden is opgericht en ondertussen is uitgegroeid tot één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings- en koelsystemen in Europa

Meer over Viessmann
Thermia Logo

Thermia

Thermia is een Zweedse fabrikant van warmtepompen met hoofdkantoor in Arvika, Zweden. In 1973, op het hoogtepunt van de wereldwijde brandstofcrisis, lanceerde Thermia ’s werelds eerste warmtepomp met een eigen geïntegreerde warmwatertank.

Meer over Thermia

Doe de scan

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.