Warmtepompen uitgelegd in duidelijke taal

Het idee voor Warmtepompvergelijker.nl is in augustus 2018 ontstaan uit verbazing en overtuiging. Verbazing omdat ik de antwoorden op mijn vragen over de aankoop van een warmtepomp nergens kon vinden. Tegelijkertijd had ik ook de overtuiging dat deze zoektocht kon worden vereenvoudigd.

Het toen beschikbare advies over warmtepompen kwam op mij over als een natuurkunde-examen met veel afkortingen en berekeningen. Interessante materie voor techneuten, maar voor mij gaf het geen houvast om een aankoop van enkele duizenden euro’s op te baseren. Want: leuk om te weten hoe een warmtepomp werkt, maar is mijn huis geschikt? Wat kost de installatie in mijn geval? En wat ga ik ongeveer besparen? Ook kon ik uit geen van de brochures of websites opmaken of ik bij die fabrikant de ‘Mercedes in deze markt’ zou kopen of de Dacia onder de warmtepompen. Beide zouden prima hebben kunnen voldoen, maar –net als bij een auto– wil ik minimaal begrijpen welk kwaliteitsniveau ik koop, en waar de belangrijkste verschillen ongeveer zitten.

Kortom, het ontbrak naar mijn idee aan een centrale plek waar warmtepompen in ‘Jip-en-Janneke’ worden uitgelegd en waar appels met appels konden worden vergeleken. Bovendien wilde ik dat de informatie zo veel mogelijk was afgestemd op de bezoeker: wat betekent een warmtepomp voor jouw situatie? Ten slotte wilde ik een vrijblijvende en betrouwbare vervolgstap richting een aankoop mogelijk maken. In december 2019 is Warmtepompvergelijker.nl gelanceerd met die ambitie. Warmtepompvergelijker.nl is nooit helemaal ‘af’, want het wordt continu verbeterd. Toch verwacht ik je ook nu al op weg te kunnen helpen in de aanschaf van een warmtepomp. Natuurlijk checken we eerst of jouw woning hiervoor geschikt is.

Vind je het antwoord (nog) niet, laat me dan weten wat er nu ontbreekt. Feedback is altijd welkom.

Jan van Rooijen, oprichter Warmtepompvergelijker.nl

 

Warmtepompvergelijker.nl is een onafhankelijk online vergelijkingsplatform voor warmtepompen.

 

Kennis over warmtepompen delen en verbinding leggen met de markt

Door het opstellen van een eerste advies voor jouw woning laten we je zien (1) voor welke typen warmtepompen jouw huis geschikt is, (2) wat een warmtepomp in jouw geval ongeveer kost en (3) ongeveer oplevert, en (4) wat er in de markt te koop is. Ook delen we actief kennis over warmtepompen, zodat jij feiten en fabels over warmtepompen kan onderscheiden en een weloverwogen keuze maakt.

We vergelijken de warmtepompen van meer dan 20 merken. Onze ambitie is het tonen van een compleet en objectief overzicht dat aansluit bij jouw woonsituatie. Naast de vergelijking bieden we je ook een betrouwbare vervolgstap. We brengen je direct in contact met de merken die jou aanspreken, bijvoorbeeld voor het opstellen van een offerte. Nog niet ieder merk dat we hier vergelijken kan óók een vervolgstap aanbieden. Merken die wél een vervolgstap aanbieden zijn in de vergelijking aangemerkt als ‘partners’. Samen met hen zorgen we dat je optimaal geholpen wordt, vanaf het invullen van de scan tot de plaatsing van de warmtepomp bij jou thuis.

 

Warmtepompen vergelijken: appels bij appels

Warmtepompvergelijker.nl is geen kennisinstituut met eigen testmogelijkheden. De (prestatie)gegevens en marketingbeloften per warmtepomp die je hier vindt, zijn opgegeven door de fabrikanten. Wij geven zelf geen oordeel over een model of fabrikant, maar stellen jou in staat alle warmtepompen overzichtelijk te vergelijken. Wij zorgen dat appels bij appels liggen.

Ook is Warmtepompvergelijker.nl geen leverancier van warmtepompen. Nadat je hier warmtepompen hebt geselecteerd, is het vervolg in handen van de deelnemende fabrikanten. Zij nemen contact met je op en plannen in overleg een afspraak met een betrouwbare installateur. In sommige gevallen komt de installateur vrijblijvend bij je thuis voor een maatwerkadvies*.