Warmtepompen van Midea

Een Midea lucht/water warmtepomp is een efficiënt warmwatersysteem gecombineerd met de Midea warmtepomptechnologie voor All Electric en Hybride systemen. Midea heeft een grote range aan warmtepompmogelijkheden voor vloerverwarming, radiatorverwarming en sanitair waterverwarming.

Midea is leverancier van verschillende lucht-/waterwarmtepompen, zowel all-electric als hybride. De 3 M-Thermal Arctic warmtepomp lijnen zijn monobloc, split-systeem en de M-Theri A all-in-one. Het M-Theri A ‘all-in-one’ model heeft een geïntegreerde warmtapwaterboiler van 190 of 240 liter.

All-Electric Warmtepompen

Zowel de monobloc, split-systeem als het all-in-one model zijn als All-Electric model te installeren.

 • M-Thermal Arctic Monobloc is verkrijgbaar in verwarmingvermogens van 4 t/m 30 kW en van 60 t/m 2240 kW. Voor sanitair water wordt er een los staand vat geleverd.
 • M-Thermal Arctic Splitis verkrijgbaar in vermogens, variërend van 4 t/m 16 kW. Voor sanitair water wordt er een los staand vat geleverd.
 • M-Thermal Arctic M-Theri A all-in-one is verkrijgbaar in vermogens van 4 t/m 16 kW. De M-Theri A heeft een geïntegreerde warmtapwatervat van 190 of 240 liter. Het formaat is gelijk aan een koelkast van 168 cm of 194 cm hoog, met een oppervlakte van 60 cm x 60 cm.
 • De SCOP-waarden van M-Thermal Arctic Warmtepompen(afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn:
  • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 4,6 – 5,2
  • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 3,3 – 3,5
 • MIDEA levert een split- en monobloc-oplossing.
 • Alle modellen zijn standaard voorzien van een koelfunctie.
 • MIDEA geeft 5 jaar garantie op haar producten

 

Midea M-Thermal
Midea M-Thermal

 

Hybride Warmtepompen

Wanneer je niet volledig kunt of wilt overschakelen op all-electric, zijn hybride oplossingen het overwegen waard. Alle modellen van Midea zijn zowel geschikt voor all-electric als voor hybride, omdat er standaard een elektrisch verwarmingselement is ingebouwd.

Bij een hybride-opstelling werkt de Midea warmtepomp in samenwerking met een cv-ketel. Omdat de cv-ketel in die situatie het warmtapwater blijft verzorgen, is een warmwatervat niet nodig. Dezelfde woning kan bovendien verwarmd worden met een kleiner vermogen dan bij all-electric, omdat de cv-ketel bij lage buitentemperaturen een deel van het vermogen levert. Wanneer je een all-electric ready systeem wilt, dan moet het verwarmingsvermogen al wel voldoen om de gehele woning te kunnen verwarmen na de benodigde aanpassingen. Mocht de CV ketel dan ooit verdwijnen dan kunnen de Midea hybride systemen zeer eenvoudig omgezet worden naar een all-electric functie en is er geen nieuw warmtepomp systeem nodig. Qua prestaties en uiterlijk zijn ze namelijk identiek aan hun volledig elektrische tegenhangers.

 

Midea M-thermal Hybride
Midea M-thermal Hybride

All-in-one Warmtepompen

De M-Theri A is een mooi compact model met een geïntegreerde warmtapwatervat van 190 of 240 liter. Hierdoor neemt deze minder plaats in dan een split systeem met een los warmtapwatervat. Ook is de M-Theri A uitermate geschikt om in een keuken, bijkeuken of garage te plaatsen.

 

Doe de scan

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.