Daikin Intergas Hybride Warmtepomp

Daikin: “Anders denken over klimaat en gebruik van energie”

Het klimaat raakt ons allemaal. De afgelopen zomer was weer bijzonder warm, maar wanneer het winter wordt, zetten we massaal de kachel weer aan. De Nederlandse overheid heeft voor 2030 en voor 2050 een klimaatakkoord opgesteld. Doel hiervan is de uitstoot van CO2 beperken en de gebruikte energie te verduurzamen. Vanaf 2018 moeten alle nieuwgebouwde huizen aardgasvrij worden opgeleverd. Bestaande woningen moeten op termijn van het gas af. Gemeentes hebben de opdracht gekregen om concrete plannen te maken voor de duurzame aanpak in woonwijken.

Nederland loopt achterop in Europa als het gaat om terugdringen van de CO2 uitstoot en het gebruik van duurzame energie. De bedoeling is dat we 49% minder CO2 uitstoot realiseren in 2030. Overheden, bedrijven en burgers zetten zich hier voor in.

 

Wat kun jij hieraan doen?

Alles begint met het gasverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door over te gaan op elektrisch koken, of door je huis beter te isoleren. Denk ook goed na over de verwarming van je huis. De overstap van een CV-ketel naar een warmtepomp is een duurzame keuze, en verhoogt tevens het energielabel van je huis, dat daardoor in waarde stijgt. Er komt veel kijken bij deze grote energietransitie.

 

Warmtepompen sinds 1958

Daikin onderschrijft de klimaatambities van de overheid en treedt op als partner in de energietransitie, voor overheden, installateurs, adviseurs en consumenten. Duurzaamheid zit in ons DNA en we lopen graag voorop in technologie en delen onze kennis en informatie over verwarmingsoplossingen. Daikin produceert al sinds 1958 warmtepompen die hun warmte niet uit de grond, maar uit de (buiten)lucht halen. Sindsdien is er constant innovatie toegepast om tot topprestaties te komen met onze hoge kwaliteit warmtepompen.

 

Het Nieuwe Verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt je woning en zorgt voor warm tapwater. De warmtepompinstallatie vervangt de CV-ketel en kan aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem. Door warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen maakt de installatie gebruik van herbruikbare energie. Duurzaam dus! En warmtepompen kunnen ook koelen. Ideaal in de zomer!

Om een warmtepomp te laten werken is wel stroom nodig. Bij het gebruik ervan neemt het elektriciteitsverbruik daarom toe. Het gasverbruik neemt flink af, of daalt zelfs tot nul. Daardoor daalt ook de CO₂-uitstoot door verwarming van de woning. En de kosten? Daarover zijn veel misverstanden. De investering is erg afhankelijk van je woonsituatie en je wensen ten aanzien  van comfort. Er zijn oplossingen vanaf ongeveer 3.900 euro en subsidie- en financieringsmogelijkheden.