Overweeg je een warmtepomp? Kies dan voor één met natuurlijk koudemiddel!

Ben je op zoek naar een duurzame verwarmings- en koelingsoplossing voor je woning? Dan is een warmtepomp een goede optie. Warmtepompen zijn energiezuinig en kunnen je gasverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.

Kies voor natuurlijk koudemiddel

Er zijn verschillende soorten mogelijkheden, maar de nieuwste generatie warmtepompen maakt gebruik van een natuurlijk koudemiddel, namelijk R290 ook bekend als propaan. Dit koudemiddel is veel milieuvriendelijker dan de traditionele koudemiddelen, zoals R410A en R32.

De voordelen

Er zijn veel voordelen aan het kiezen voor een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel. Hier zijn er een paar:

  • Milieuvriendelijk: Het aardopwarmingsvermogen (GWP) van R290 is slechts 3, vergeleken met 2.088 voor R410A en 675 voor R32. Dit betekent dat een warmtepomp met R290 veel minder schadelijk is voor het milieu.
  • Toepasbaar in bestaande bouw: Warmtepompen met een natuurlijk koudemiddel kunnen hogere temperaturen leveren en daardoor gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren in je woning. Dit betekent dat je geen ingrijpende aanpassingen of verbouwingen aan je woning hoeft te doen, zoals het plaatsen van lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming
  • Energiezuinig: Ze hebben een hoog rendement en zijn daarom zeer energiezuinig. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

De Panasonic Aquarea L-serie

Een voorbeeld van een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel is de Panasonic Aquarea L-series Deze lucht-water warmtepomp is zeer efficiënt en heeft een A+++ energielabel. De buitenunits zijn bovendien zeer stil, waardoor je veel meer plaatsingsmogelijkheden hebt.

Voor de toekomst

Een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel is een duurzame en toekomstbestendige oplossing voor het verwarmen en koelen van je woning. Het is een goede keuze voor zowel bestaande als nieuwe woningen.