Viessmann Vitocal 200S

Viessmann: “Duurzaam handelen zit in ons DNA”

Het Duitse familiebedrijf Viessmann bracht meer dan 40 jaar geleden al haar eerste warmtepomp op de markt bracht. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan de warmtepompen van Viessmann bekend als een van de besten op de internationale markt. Hoe ziet Viessmann haar rol en bijdrage in de warmtetransitie van Nederland? 3 vragen, 3 antwoorden.

 

Wat is wat jullie betreft onmisbaar voor de warmtetransitie?

“Een focus op de lange termijn. We willen in Nederland van het gas af en zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen. Die wil om meer te doen met de energie van onder meer de zon en energie uit de bodem is niet nieuw. Die wil bestaat al veel langer. Bij heel veel mensen en bij heel veel bedrijven.”

“Bij Viessmann denken we hier ook al decennia over na. Als familiebedrijf zit het in ons DNA om bezig te zijn met volgende generaties, met goede resultaten op de langere termijn. Zo kwam het dus ook, dat we meer dan 40 jaar geleden al onze eerste warmtepomp op de markt brachten. We zeggen nu ook vaak: eigenlijk koopt u een Viessmann voor de kinderen. Een Viessmann gaat namelijk lang mee én draagt bij aan verduurzaming en energiebesparing.

 

Hoe vertaalt zich dat naar een huizenbezitter die zijn huis wil verduurzamen?

“Wat je als huizenbezitter natuurlijk wil, is dat er met je keuzes voor verduurzaming nu en op de lange termijn in alle opzichten op vooruit gaat. Dat je duurzame huis ook echt een veel beter huis is. Comfortabeler, gezonder en natuurlijk die lagere energierekening. Informeer je dus goed en kijk daarbij naar de langere termijn. Een goedkopere warmtepomp kan bijvoorbeeld uiteindelijk duurder zijn, omdat er door de jaren heen meer onderhoud nodig is. Laat je goed adviseren en vraag naar de ervaringen van anderen.”

 

Hoe dragen jullie daaraan bij?

“We zijn heel open over de prestaties van onze producten. Die kan je overal vinden. We gaan voor kwaliteit (onze Duitse degelijkheid 🙂 ) en we geloven in de kracht van samenwerking. Gezamenlijk komen we tot de beste innovaties. Zo ontstond bijvoorbeeld de Vitocal, de allereerste superstille warmtepomp. En zo ontstond het moderne design van onze producten. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat.”

“We beschikken daarnaast over oplossingen voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en hebben een totaalpakket van warmtepompen, PV panelen, zonnecollectoren, cv-ketels en boilers. Dus of je nou een nieuwbouwhuis koopt of gaat verbouwen, wij kunnen je helpen om je energiehuishouding zo duurzaam mogelijk te maken. Binnen jouw budget. Want gaat bijvoorbeeld je cv-ketel kapot, dan kun je bij ons terecht voor een warmtepomp, maar ook voor een energiezuinige cv-ketel of een hybride oplossing tussen een warmtepomp en een cv-ketel in. Soms is de investering van een warmtepomp gewoon nog te groot. Zo’n energiezuinige cv-ketel of hybride oplossing is dan een heel goed alternatief. Ook daarmee zet je een flinke stap richting verduurzaming en minder gasverbruik.”