HydroCap

Geluidbeperkende oplossingen: HydroTop en HydroCap

Dutch Heat Pump Solutions (DHPS) is distributeur van Panasonic Aquarea lucht/water warmtepompen. Daarnaast is DHPS conceptontwikkelaar en meedenker in warmtepomp-projecten. In de markt is DHPS mede bekend door de HydroTop dakinbouw en de HydroCap dakopbouw voor de plaatsing van warmtepompen. Door de plaatsing van de buitenunit in het dak wordt de geluidsdruk van de warmtepomp richting de buren sterk teruggebracht.

 

Warmtepompen praktisch en verantwoord plaatsen in de gebouwde omgeving

HydroTop en HydroCap zijn (prefab) oplossingen voor het eenvoudig en esthetisch verantwoord plaatsen van lucht/water warmtepompen in de gebouwde omgeving. Met name voor de bouw van nieuwe woningen, maar ook het energetisch verbeteren van de bestaande bouw.

 

Dak-inbouw: HydroTop

De HydroTop is specifiek geschikt voor plaatsing in schuine daken. Hieronder zie je een voorbeeld van een HydroTop. Het deel dat buitenlucht aanzuigt, steekt circa 15 centimeter boven het dak uit, en lijkt van een afstand op een dakraam. Op zolder, aan de binnenzijde, hangt de buitenunit in een goed geïsoleerd prefab element. Hierdoor is de geluidsoverdracht naar omliggende ruimten beperkt. De ervaring leert dat de aanwezigheid van een ventilatiebox of een omvormer van een PV-installatie nadrukkelijker aanwezig zijn.

hydrotop
hydrotop
hydrotop binnen
hydrotop binnen

 

Dak-opbouw: HydroCap

Bij de HydroCap is de buitenunit onzichtbaar weggewerkt in een op kleur gecoate aluminium schoorsteenkap. Deze is op schuine daken van woningen te plaatsen. De binnenunit van het systeem hangt direct onder de kap, op de zolder van de woning. Door de fraaie schoorsteenkap is de buitenunit van het systeem niet als zodanig herkenbaar. Het installatiewerk is minimaal en de ontwerper van de woning hoeft zich niet druk te maken over plaatsing van een losse buitenunit. Omdat de HydroCap hoog op het dak staat waaiert het geluid naar boven weg waardoor ook hier geluid(hinder) geen issue is.

 

HydroCap
HydroCap

Het voordeel van de HydroTop ten opzichte van de HydroCap

Een belangrijk voordeel van de HydroTop ten opzichte van de HydroCap is, naast de esthetische verschijningsvorm, de bereikbaarheid voor service en onderhoud. Dit kan bij de HydroTop volledig van binnen in de woning, bij de HydroCap vindt dit ten dele van buitenaf plaats.