Adlår Castra Aurora II: de beste koop op basis van kortste terugverdientijd in mei 2023*

De Adlår Castra Aurora II warmtepomp heeft de kortste terugverdientijd van alle warmtepompen tussen 4,6 t/m 15kW op Warmtepompvergelijker.nl. Waarom is dat zo? Wat betekent het eigenlijk? En waarom is het belangrijk?

 

Waarom is de terugverdientijd van Adlår Castra Aurora II zo gunstig?

Adlår Castra heeft van alle warmtepompen op Warmtepompvergelijker de meest gunstigste verhouding tussen een (laag) aanschafbedrag en (hoge) energiebesparing*. Qua energiebesparing behoort de Aurora II tot de beste warmtepompen in zijn klasse. Aan de andere kant is de scherpe prijs van de Aurora II nog opvallender. Hoe kan dat?

Adlår Castra ontwikkelt, produceert, adviseert en installeert het eigen merk warmtepomp, waardoor schakels als fabrikanten, groothandels en installateurs uit de keten zijn gehaald. Deze ‘direct-to-consumer’ benadering zorgt voor scherpere prijzen. Er zijn geen marges bij tussenschakels. Ontwikkeling, advies, installatie en service, liggen bij één vertrouwde partner: Adlår Castra.

 

Scherpe prijs, maar toch een persoonlijke benadering.

Ondanks dat bij Adlår Castra deze scherpe prijs opvalt, bieden ze ook een persoonlijke service. Je merkt dat deze persoonlijke benadering als een rode draad door de Adlår-organisatie loopt. Adlår Castra werkt niet met webshop-aanbetaling en een video-call op afstand. Er zit een team van warmtepomp-specialisten klaar om je van kennis en advies te voorzien. Zo volgt er na een informatie-aanvraag telefonisch contact, mocht je dat fijn vinden.

Prettig aan het Adlår Castra concept is, dat er bij jou thuis een warmtepomp-specialist langskomt die samen met jou gaat kijken naar jouw specifieke woonsituatie. Vervolgens volgt er aan de hand van jouw warmteberekening een voorstel voor het juiste vermogen van een warmtepomp en wordt gelijk duidelijk hoeveel geld je gaat besparen.

Mocht je besluiten om de Aurora II warmtepomp aan te schaffen, dan volgt er bij jou thuis een technische schouw. Adlår Castra vindt het namelijk erg belangrijk dat deze correct en op locatie wordt uitgevoerd, en niet via videobellen. Elk huis en elke installatie is uniek. Een technische schouw op locatie (en niet door middel van een videocall) zorgt er volgens Adlår Castra voor dat er niets mis kan gaan op de dag van installatie. Tijdens deze schouw nemen ze op wat de beste en meest gunstige locatie is voor de warmtepomp, waarbij jouw mening telt. Zo weet je precies waar en hoe Adlår Castra gaat aansluiten. Een goede werkvoorbereiding is namelijk heel belangrijk voor een soepele installatie.

 

Eigen installatieteam

Vervolgens komt het eigen Adlår installatieteam de Adlår Castra warmtepomp binnen één werkdag installeren! Het Adlår installatieteam bestaat uit gecertificeerde vakmensen waardoor je altijd kunt rekenen op een betrouwbare installatie. Doe je ook nog het onderhoud via Adlår dan heb je de optie voor 7 jaar garantie.

Na de eerste drie stappen is het tijd voor de laatste en misschien wel belangrijkste stap van het proces; de ingebruikstelling. Tijdens de ingebruikstelling regelt Adlår Castra de Aurora II optimaal in op uw situatie en uw eventuele huidige CV-ketel. Zo wordt de hoogste efficiëntie uit een nieuwe installatie gehaald. In veel gevallen is volgens Adlår Castra een gasbesparing van 80% (tot zelfs 90%) mogelijk.

 

Hoe berekent Warmtepomp vergelijker terugverdientijd?

Terugverdientijd is de periode tussen het moment dat je de warmtepomp koopt en een moment in de toekomst, waarop alle besparingen samen gelijk zijn aan de aanschafprijs. Investeer je eenmalig €7.000 in nieuwe warmtepomp en bespaar je €1.000 per jaar op je energierekening, dan is de terugverdientijd van deze warmtepomp voor jouw situatie 7 jaar. De terugverdientijd van iedere warmtepomp volgt dus uit zijn verwachte energiebesparing afgezet tegen de aanschafkosten.

De duurste warmtepomp bespaart weliswaar meestal de meeste energie(kosten), maar heeft niet altijd de kortste terugverdientijd. Dit komt doordat een hogere aanschafprijs moet worden terugverdiend. De warmtepomp met de kortste terugverdientijd is daarom niet de duurste, maar levert “de hoogste energiebesparing per geïnvesteerde euro”. Dat getal kan je berekenen en daarop scoort de Adlår Castra Aurora II in april/mei 2023 het best op Warmtepompvergelijker.nl*

 

* In de vermogensrange tussen 4,6kW en 15kW, meetmoment april/mei 2023