DeWarmte Advertorial

Warmtepomp kopen? 5 dingen waar je nog niet over na had gedacht…

Warmtepompen worden steeds populairder. Logisch, want deze innovatieve systemen hebben veel voordelen. Maar bij de afweging voor een warmtepompsysteem zijn er een aantal zaken die vaak over het hoofd worden gezien. Hier zijn 5 dingen waar je misschien nog niet over na had gedacht:

 

Locatie buitenunit

Bij het installeren van een warmtepomp is de locatie van de buitenunit cruciaal. Overweeg een plek met vrije luchtstroom en vermijd geluidsgevoelige gebieden. Zorg  ook voor gemakkelijke toegang voor het onderhoud. Een zorgvuldige plaatsing optimaliseert de efficiëntie en verlengt de levensduur van je warmtepomp.

Door het plug & play systeem met draadloze verbinding met de CV-ketel is de Pomp AO heel flexibel te plaatsen. Zo ben je gegarandeerd van een passende locatie. Twijfel je of een locatie geschikt is? Het team van DeWarmte zit elke dag, zelfs s’avonds en in het weekend, voor je klaar om samen tot de best passende locatie komen.

 

Geluid

Niet alle warmtepompen zijn even stil. Het is dus verstandig om bij de aanschaf rekening te houden met het geluidsniveau zodat zowel jijzelf als de buren nergens last van hebben.

De Pomp AO van DeWarmte is één van de stilste op de markt. Helemaal in deze vermogensklasse. De AO produceert 45 dB op 1.5m afstand. Dit komt overeen met het geluid van matige regen, of een oude koelkast, en is lager dan de meeste vergelijkbare warmtepompen op de markt. Wist je dat een 3 dB lager geluidsniveau een halvering van het waargenomen geluid betekent? Met onze silent mode wordt de Pomp AO, met ongeveer 42 dB, 2 keer zo stil!

 

Het uiterlijk

Bij de overstap naar duurzamere verwarmingsoplossingen wordt vaak het uiterlijk van de apparatuur vergeten. De buitenunit van een warmtepomp heeft vaak een goed zichtbare plek aan de buitenkant van je woning. Een grote grijze of witte kast is hierbij niet altijd een mooi gezicht.

De Pomp AO van DeWarmte is de meest stijlvolle warmtepomp op de markt. De sierlijke buitenkant van onze hybride pomp verhult de stille ventilator, zonder de prestaties te verminderen. Het in Nederland ontworpen design past perfect in het Nederlandse straatbeeld. En wij zijn niet de enige die dit vinden. De Pomp AO is uitgeroepen tot één van de 100 beste Nederlandse ontwerpen volgens de G100.

Duurzame warmte was nog nooit zo stijlvol!

 

Toekomstbestendigheid

Heb je nu nog een werkende CV-ketel en kies je voor een hybride warmtepomp, denk dan wel alvast na over wat je gaat doen als de CV ketel stuk gaat. Koop je dan een nieuwe gasgestookte CV-ketel of wil je tegen die tijd gasloos verwarmen? Gaat jouw voorkeur uit naar gasloos verwarmen? Dan is het slim om bij de aanschaf van je hybride warmtepomp hier al over na te denken. Niet alle Hybride warmtepompen zijn namelijk geschikt om later volledig van het gas af te gaan. Mogelijk zijn ze niet krachtig genoeg voor de volledige energievraag van een woning, waardoor je mogelijk een tweede warmtepomp moet installeren.

De hybride warmtepomp van DeWarmte is all-electric ready. Zij hebben een modulair systeem ontwikkeld dat in de toekomst uit te breiden is naar een volledig elektrische warmtevoorziening. De warmtepomp zelf heeft een rijk vermogen tot 8 kW, wat ruim voldoende is om de meeste woningen zelfstandig te verwarmen. Bij een full-electric upgrade kan de warmtepomp gewoon blijven staan. DeWarmte is dus een uitstekende keuze voor nu als hybride, maar zeker ook met het oog op gasloos wonen.

 

Snelle installatie

De groeiende vraag naar warmtepompen heeft geleid tot uitdagingen, met name wat betreft levertijden. In sommige gevallen kan het wel tot 6 maanden duren voordat een bestelde warmtepomp daadwerkelijk geïnstalleerd kan worden. Geduld is een deel van de reis naar een groenere en efficiëntere toekomst, maar bij DeWarmte willen ze de energietransitie versnellen.

Bij DeWarmte installeren we je nieuwe warmtepomp binnen 4 weken. Installatie is vaak in één dag geregeld, soms zelfs in een ochtendje.

Wil je weten of de Pomp AO van DeWarmte ook iets voor jou is? Reserveer jouw Pomp AO direct via onze website voor een vrijblijvend reserveringsbedrag van €99. Dan kijken wij met je mee waar de Pomp AO geplaatst kan worden. Zie je toch van de koop af? Geen probleem, dan krijg je de €99 gewoon teruggestort

Bekijk hier de merkpagina van DeWarmte